Martyho blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Päť postrehov týždňa

O inceste, tehotných ženách a homosexuáloch.
1.Švajčiarska vláda chystá návrh zákona o zrušení incestu v krajine. Tento nebývalý krok odôvodnili tým, že od roku 1984 sa vyskytli len štyri prípady porušenia tohto zákona. Poslanec Zelených,  Daniel Vischer, zašiel ešte ďalej, keď povedal, že nie nič zlé na tom, keď sa dvaja dospelí ľudia milujú.
 
2. Taliansko žilo minulý týždeň hlasovaním o dôvere vlády premiéra Silvia Berlusconiho. Hlasovania inicioval dlhoročný spojenec premiéra Gianfranco Fini, ktorý pred mesiacom vystúpil so svojou stranou z koalície. Očakával sa dosť tesný výsledok, keďže Berlusconi už nemal väčšinu a ani Fini si nemohol byť istý, že jeho návrh prejde. Dôvodom bola snaha zo strany premiéra získať niekoľko hlasov u Finiho rebelov. Navyše tri poslankyne opozície boli tehotné. Tento problém sa vyriešil. Všetky tri ženy museli prísť hlasovať, jednu dokonca priviezli v sanitke z nemocnice. Nakoniec však ani prítomnosť troch tehotných nestačila na to, aby sa šou Silvia Berlusconiho v Ríme skončila.
 
3. Potom, čo FIFA prisúdila Majstrovstvá Sveta vo futbale Kataru je Sepp Blatter neustále pod paľbou kritiky. Navyše prezident medzinárodného futbalu tento týždeň urazil homosexuálov. Na tlačovej konferencií dostal otázku, čo odkazuje gayom a lesbičkám, keďže v Katare je iná sexuálna orientácia trestná. Pán Blatter sa najprv rozosmial, aby neskôr odpovedal: „Poradil by som im, aby sa vyvarovali akýchkoľvek sexuálnych aktivít.“ Svojou arogantnou odpoveďou si homosexuálov vôbec nezískal.
 
4. V Rakúsku v týchto dňoch prebieha v parlamente diskusia o budúcoročnom štátnom rozpočte. V piatok mal poslanec Zelených Werner Kogler v snahe natiahnuť čas 12 hodinový prejav. Počas toho času si ani nezobral čas na návštevu toalety. K tomu sa ho snažili prinútiť vládny poslanci, ktorí mu nosili pivo a kávu, a keď neúčinkovalo, tak nalievaním minerálky z väčšej výšky imitovali zvuk močenia. Kogler časom 12 hodín a 48 minút síce prekonal doterajší rakúsky rekord (10 hodín a 35 minút), ale za svetovým rekordom dosť zaostal. Ten drží bývalý americký senátor Strom Thurmond, ktorý v roku 1957 vydržal rečniť neuveriteľných 24 hodín a 18 minút.
 

5. Na Slovensku za posledný týždeň najviac upútal rozhovor denníka SME s najlenivejším poslancom v NR SR Vincentom Lukáčom. Lukáč, vďaka ktorému sa SNS dostala do parlamentu, sa vyjadril, že jeho idolom je Vadimír Mečiar a na adresu predsedu SNS Jána Slotu povedal: „Pán Slota je pre mňa Boh! Vie, čo hovorí, čo má na srdci, má aj na jazyku. A stojí si za tým. Všetko, čo povedal, to aj splnil. Budem za ním stáť až do smrti!“. Okrem toho sa dostal do novín bitkou s ex-manželom svojej ex-priateľky na stužkovej jej syna. Pán poslanec sa asi stále hodí viac do hokejovej arény, ako do parlamentu.



Päť postrehov týždňa | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014